NIEUWE DIRIGENT GRACE

De schrik was groot toen in februari van dit jaar Vrouwenshantykoor Grace Darling te horen kreeg dat hun geliefde dirigent Hinke Hillege was opgenomen in het ziekenhuis en nog groter de schrik toen zij vier weken later te horen kregen dat Hinke aan een ernstige ziekte was overleden.

Elke dinsdag 17 jaar lang heeft Hinke met de dames gerepeteerd in het W.F. Visserhuis.

Het shantykoor moest op zoek naar een andere dirigent, net als de andere koren waar Hinke dirigent van was. Dirigent Marlie Durge uit Velserbroek  nam de taak op zich om tot Pasen de koren te begeleiden, zo ook Grace Darling. Na deze periode zou Marlie beslissen of ze met Shantykoor Grace Darling door wilde gaan. 

Tijdens de jaarvergadering, waarbij Marlie ook aanwezig was, sprak zij haar waardering uit voor de kracht en zelfstandigheid van het koor. Op de vraag van voorzitter Sandra Zandbergen of Marlie als dirigent bij Grace Darling wilde blijven was haar antwoord ‘ja, ik wil’. Om de komst van Marlie formeel kracht bij te zetten kreeg zij van Sandra de officiĆ«le speld van Grace Darling opgespeld.

Vrouwenshantykoor Grace Darling is erg blij dat zij met Marlie Durge door kunnen gaan.

Het shantykoor heeft nog plaats voor dames in de leeftijd tot 65 jaar in diverse stemgroepen. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd. Mocht u geĆÆnteresseerd zijn dan bent u van harte welkom om dinsdags om 19.45 uur een kijkje te komen nemen en mee te zingen in het W.F. Visserhuis, Houtmanstraat 1 te IJmuiden.