We gaan weer beginnen!

Na maanden op zee te hebben rond gedobberd, zetten we nu gelukkig weer voet aan wal. Dit betekend dat wij weer gezellig kunnen optreden. We hebben hier ook ontzettend veel zin in! Onze optredens staan garant voor een gezellige middag of avond. Het repertoire bestaat uit shanty’s en seasongs, die naar hartelust meegezongen kunnen worden.

Kijk voor onze optredens in de agenda

Castle Christmas Fair

De historische locatie Buitenplaats Beeckestijn wordt het toneel van dé kerstmarkt in Noord-Holland. Een gezellige kerstbeleving rondom de enorme historische tuin van Buitenplaats Beeckestijn. De perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor de gezelligste dagen van het jaar.

Op donderdag 28 november zal vrouwenshantykoor Grace Darling een sfeervol en gezellig concert geven tijdens de Castle Christmas Fair.

24e KORENDAG

Tijdens de 24e Korendag in Monnickendam, die plaats vond op 25 mei 2019 is er een sfeerimpressie gemaakt van dit grote festijn. Het vrouwenshantykoor Grace Darling was hier uiteraard bij aanwezig.

Aan de Korendag Monnickendam nemen jaarlijks ongeveer 75 koren deel, die optreden op 6 verschillende locaties in het mooie stadje Monnickendam. Koren uit verschillende delen van Nederland laten zich weer van hun beste kant laten zien. Elk koor krijgt daarbij 25 minuten om zich te presenteren met zijn eigen repertoire, van klassiek tot shanty, van religieus tot pop.

Bekijk het optreden

HARING HAPPEN

Op vrijdag 14 juni zal bij Nico Waasdorp het jaarlijkse haring happen plaatsvinden. Dit feest zal muzikaal worden ondersteund door Grace Darling.

NIEUWE DIRIGENT GRACE

De schrik was groot toen in februari van dit jaar Vrouwenshantykoor Grace Darling te horen kreeg dat hun geliefde dirigent Hinke Hillege was opgenomen in het ziekenhuis en nog groter de schrik toen zij vier weken later te horen kregen dat Hinke aan een ernstige ziekte was overleden.

Elke dinsdag 17 jaar lang heeft Hinke met de dames gerepeteerd in het W.F. Visserhuis.

Het shantykoor moest op zoek naar een andere dirigent, net als de andere koren waar Hinke dirigent van was. Dirigent Marlie Durge uit Velserbroek  nam de taak op zich om tot Pasen de koren te begeleiden, zo ook Grace Darling. Na deze periode zou Marlie beslissen of ze met Shantykoor Grace Darling door wilde gaan. 

Tijdens de jaarvergadering, waarbij Marlie ook aanwezig was, sprak zij haar waardering uit voor de kracht en zelfstandigheid van het koor. Op de vraag van voorzitter Sandra Zandbergen of Marlie als dirigent bij Grace Darling wilde blijven was haar antwoord ‘ja, ik wil’. Om de komst van Marlie formeel kracht bij te zetten kreeg zij van Sandra de officiële speld van Grace Darling opgespeld.

Vrouwenshantykoor Grace Darling is erg blij dat zij met Marlie Durge door kunnen gaan.

Het shantykoor heeft nog plaats voor dames in de leeftijd tot 65 jaar in diverse stemgroepen. Elke dinsdagavond wordt er gerepeteerd. Mocht u geïnteresseerd zijn dan bent u van harte welkom om dinsdags om 19.45 uur een kijkje te komen nemen en mee te zingen in het W.F. Visserhuis, Houtmanstraat 1 te IJmuiden. 

IN MEMORIAM HINKE HILLEGE

Een groot gemis, zoveel mooie muzikale herinneringen.

Na bijna 17 jaar hebben wij tot ons groot verdriet op 25 februari 2019 afscheid moeten nemen  van onze muzikaal leidster 

Hinke Hillege 

Wij nemen haar in onze harten mee en blijven door haar muziek met haar verbonden.

DAVEREND JUBILEUMCONCERT!

Het publiek zong, lachte en deinde mee op de maat van de zeeliederen die tijdens het jubileumconcert van Grace Darling ruim een uur lang met veel enthousiasme in de Engelmunduskerk in Driehuis gezongen werden.

Op 19 augustus 2018 vierde Grace Darling in de Engelmunduskerk in Driehuis het twintigjarig bestaan van het shantykoor. Met veel publiek en de goede sfeer is dit een jubileum om niet te vergeten.

Niet alleen Nederlandse liederen, maar ook voor Duitse en Engelse liederen deinst Grace Darling niet terug. Van liederen als ‘Sailor Boy’ tot ‘De stad Amsterdam’, alles kwam voorbij. Tijdens het concert werden gevoelige liederen afgewisseld met vrolijke meezingliederen, wat zorgde voor een goede balans. 

De keuze voor de Engelmunduskerk in Driehuis is bewust gemaakt, omdat een kerk vroeger de plaats was waar de vrouwen van de zeelieden baden dat hun mannen veilig thuiskwamen. Het shantykoor in combinatie met de locatie zorgde voor dé perfecte sfeer voor dit jubileumconcert.

Al twintig jaar weet Grace Darling hun publiek te enthousiasmeren en zo houden de shanty’s in leven. Ook enthousiast geworden over het shantykoor en wil je meezingen? Bezoek onze website en neem contact met ons op!

SHANTIES CULTUREEL ERFGOED

Het kenniscentrum immaterieel erfgoed Nederland heeft het Shanties zingen bijgeschreven tot de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. ShantyNederland heeft duidelijk aangetoond dat Shanties zingen voldoet aan de gestelde criteria.

Shanties zingen is een traditie die zijn oorsprong heeft in de zeilvaart. De circa 400 shantykoren met hun ruim 15.000 leden tonen aan dat shanty zingen breed gedragen wordt in Nederland.  De bijschrijving van Shanties zingen in de Inventaris is een middel om te helpen bij de de borging van het erfgoed. Hiermee start de fase van erfgoedzorg volgens de richtlijn van het Unesco Verdrag ter bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

JUBILEUMCONCERT 19 AUGUSTUS

Dit jaar bestaat vrouwen shantykoor Grace Darling 20 jaar. Dit jubileum wordt gevierd op 19 augustus a.s. gevierd met een jubileumconcert in de Engelmunduskerk in Driehuis van 14.30 uur tot 15.30 uur. Wilt u dit concert bijwonen? Kom op 19 augustus naar Driehuis. De toegang is gratis.