IN MEMORIAM HINKE HILLEGE

Een groot gemis, zoveel mooie muzikale herinneringen.

Na bijna 17 jaar hebben wij tot ons groot verdriet op 25 februari 2019 afscheid moeten nemen  van onze muzikaal leidster 

Hinke Hillege 

Wij nemen haar in onze harten mee en blijven door haar muziek met haar verbonden.

DAVEREND JUBILEUMCONCERT!

Het publiek zong, lachte en deinde mee op de maat van de zeeliederen die tijdens het jubileumconcert van Grace Darling ruim een uur lang met veel enthousiasme in de Engelmunduskerk in Driehuis gezongen werden.

Op 19 augustus 2018 vierde Grace Darling in de Engelmunduskerk in Driehuis het twintigjarig bestaan van het shantykoor. Met veel publiek en de goede sfeer is dit een jubileum om niet te vergeten.

Niet alleen Nederlandse liederen, maar ook voor Duitse en Engelse liederen deinst Grace Darling niet terug. Van liederen als ‘Sailor Boy’ tot ‘De stad Amsterdam’, alles kwam voorbij. Tijdens het concert werden gevoelige liederen afgewisseld met vrolijke meezingliederen, wat zorgde voor een goede balans. 

De keuze voor de Engelmunduskerk in Driehuis is bewust gemaakt, omdat een kerk vroeger de plaats was waar de vrouwen van de zeelieden baden dat hun mannen veilig thuiskwamen. Het shantykoor in combinatie met de locatie zorgde voor dé perfecte sfeer voor dit jubileumconcert.

Al twintig jaar weet Grace Darling hun publiek te enthousiasmeren en zo houden de shanty’s in leven. Ook enthousiast geworden over het shantykoor en wil je meezingen? Bezoek onze website en neem contact met ons op!

SHANTIES CULTUREEL ERFGOED

Het kenniscentrum immaterieel erfgoed Nederland heeft het Shanties zingen bijgeschreven tot de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. ShantyNederland heeft duidelijk aangetoond dat Shanties zingen voldoet aan de gestelde criteria.

Shanties zingen is een traditie die zijn oorsprong heeft in de zeilvaart. De circa 400 shantykoren met hun ruim 15.000 leden tonen aan dat shanty zingen breed gedragen wordt in Nederland.  De bijschrijving van Shanties zingen in de Inventaris is een middel om te helpen bij de de borging van het erfgoed. Hiermee start de fase van erfgoedzorg volgens de richtlijn van het Unesco Verdrag ter bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

JUBILEUMCONCERT 19 AUGUSTUS

Dit jaar bestaat vrouwen shantykoor Grace Darling 20 jaar. Dit jubileum wordt gevierd op 19 augustus a.s. gevierd met een jubileumconcert in de Engelmunduskerk in Driehuis van 14.30 uur tot 15.30 uur. Wilt u dit concert bijwonen? Kom op 19 augustus naar Driehuis. De toegang is gratis.